Endret: 27 apr 2011     Opprettet: 7 mar 2011

Enklere å varsle myndighetene om hull i gata

Vi er inne i den glade tida hvor snøen smelter, det blir varmere i været og man blir lettere til sinns. Men det er ikke alltid man er like fornøyd med det som kommer frem fra snøens kalde dekke.

I disse dager, har NUUG (Norwegian Unix User Group), med støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter, lansert FiksGataMi.

Tanken med tjenesten er at brukerne skal kunne gå inn på nettstedet å rapportere om og diskutere primært trafikkrelaterte problemer de har funnet i sitt nærområde, uten å måtte forholde seg til hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. FiksGataMi vil sende e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen til problemet.

– Innbyggere skal kunne melde problemer i sitt nærområde, uten å tenke på hvilken offentlig virksomhet som er ansvarlig, sier Petter Reinholdtsen, prosjektleder for FiksGataMi og leder i Norwegian Unix, i en pressemelding.

Deretter blir man bedt om å fylle ut enkelt skjema. Det er ikke bare hull i veien man kan varsle om. Kategorilisten omfatter en rekke alternativer, inkludert blant annet snøbrøyting, skilting, forsøpling, tette avløpsrister og forlatte kjøretøy. Man kan også laste opp et bilde som illustrerer problemet.

Så skulle man oppdaga huller i veien, trapper som har kollapset, er dette en fin tjeneste å benytte seg av.

OBSOBS: tjenesten gjelder for de kommunale områdene. Skulle man oppdaga problemer på området som tilhører Godlia Borettslag, henvender man seg til vaktmesterne.